Fiverr SEO Skill Test Answers 2022

Fiverr Search Engine Optimization (SEO) Test Questions Answers

Question # 1:  A Hallway Page is used to:

Answer: Enable search engine bots to index the Doorway Pages

Question # 2: Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?

Answer: Google uses the meta description to generate the search engine results pages

Question # 3: Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?

Answer: The total number of inbound links to a page of a website

Question # 4: Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

Answer: Sifting

Question # 5: Which of the following statements about FFA pages are true?

Answer: They are also called link farms

Question # 6: If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term “iq”?

Answer: No

Question # 7: Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?

Answer: Offering a different set of web pages to the search engines

Question # 8: __________ uses crawls and directories to generate relevant results

Answer: Crawler-based Search Engines

Question # 9: Which term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

Answer: Flux

Question # 10: Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the web page. What are these common words called?

Answer: Stop words

Question # 11: What is keyword density?

Answer: The number of times the keyword is used and multiplied by hundred / (DIVIDED BY) the total word count on the page

Question # 12: Which of the following statements about Search Engine Optimization Techniques are correct:

Answer: It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines

Question # 13: Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

Answer: Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes

Question # 14: Which of the following statements regarding website content are correct?

Answer: Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate

Question # 15: Which of the following is an ethical SEO Technique?

Answer: None of the above

Question # 16: Google gives priority to themed inbound links

Answer: True

Question # 17: Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword “six sigma”?

Yahoo Search Term Suggestion Tool

Answer: WordTracker

Question # 18: What does the 302 server response code signify?

Answer: The page has temporarily moved

Question # 19: While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?

Answer: By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page

Question # 20: What is the function of “indexes” part of the Google search engine?

Answer: It helps to generate meaningful results based upon the user’s search term

Question # 21: The following robots meta tag directs the search engine bots:

<META NAME =”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>

Answer: Not to index the page and not to follow the links in the page

Question #22: What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?

Answer: Stemming

 Question #23: Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

Answer:

  • Targeting synonym of the main keyword
  • Optimizing five or more keywords per page

Question #24: If you enter ‘Help site:www.expertrating.com’ in the Google search box, what will Google search for?

Answer: It will find pages about help within www.expertrating .com

Question #25: Which of the following does Google uses to display characters of a web page’s Title Tag?

Answer: Title Tag Character count

Question #26: Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines are true?

Answer: It is advantageous if your web server supports the If-Modified Since HTTP header

Question #27: Which of the following factors does Google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer: The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)

Question #28:  Which of the following facts about Alexa are correct?

Answer: Alexa provides free data on relative websites visitor traffic

Question #29: State whether of the following statement is true or false.

A sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website

Answer: True

Question #30: State whether true or false

The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.

Answer: True

Question # 31: Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

Answer: The Sitemap acceptable to Google follows an XML format

Question #32: While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

Answer: True

Question #33: Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?

Answer: Having a clear hierarchy and text lines

Question #34: What will the following robots.txt file do?

User-agent:Googlebot

Disallow:/*?

User-agent:Scooter

Disallow:

Answer: It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page

Question #35: Which of the following actions could get you banned by Google?

Answer: Hiding text on the webpage

Question #36: Which of the following statement about RSS is correct?

Answer: It is a form of XML

Question # 37: What is the term for Optimization strategies that are in unknown area of reputability/validity?

Answer: Grey hat techniques

Question #38: What will happen if you type the words ‘Certification –Networking’ in the Google search box?

Answer: Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking

Question #39: How are sites maps important for the search engine optimization process?

Answer: Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website

Question #40: Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer: Cloaking

 

SEO Skill Assessment Test Details:

Test Syllabus

  • The SEO industry
  • Google search technology
  • Seo techniques
  • Search engines and directories
  • Link popularity and linking
  • Keyword selection and optimization strategies
  • Working with metadata strategies
  • Search engines industry

Duration: 40 minutes

Questions: 40 multiple choice questions.

Instructions

  • Each question has between 2 and 8 options; one or more may be correct.
  • There is no penalty for guessing if you don’t know the answer; therefore, make sure you attempt all of the questions.
  • In order to pass, you will need to answer at least 60% of the questions correctly.
  • The clock timing of your test is located at the top of the test window.
  • This test is best viewed using Internet Explorer version 11.0 or higher or Mozilla Firefox 45.0 or higher or Google Chrome 48 or higher.
  • Questions will be displayed one at a time. A next button is provided at the bottom of the test page for navigating to the next question. Do not press the next button if you have not answered the question.
  • Once you have answered a question, you cannot go back and change your answer.
  • Do not use the shortcut menu options (mouse right-click) or the keyboard for navigating backwards or forwards within the test.
  • There is a 1 day waiting period between test retakes. You can only take a test twice in a three months time window.

More Fiverr and Upwork Skill Tests

Upwork Magento Test answers 2022

Upwork Office Skills Test Answers 2022

Fiverr SEO Skills Test

Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers January 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers February 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers March 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers April 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers May 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers June 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers July 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers August 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers September 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers November 2022
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers December 2022